Oden och Otto 3 veckor

7. apr, 2019

Dela den här sidan

Ottilia

7. apr, 2019

PACO 14 år

31. mar, 2019

HIPP HIPP HURRA!
för vår älskade PACO idag.
14 år "ung" och du förgyller våra liv varenda dag. Inte kunde vi ana när vi för fjorton års sedan åkte ända ner till södra Danmark för att hämta dig att du med din fantastiska personlighet skulle få så stor inverkan på våra liv. En personlighet som är få förunnat och som vi är så tacksamma över att ha fått lära känna. Egen stol vid bordet där du deltar såväl vid frukost som måltider, herre på täppan. Du har alltid tagit väl hand om din tik flock och fostrat och styrt upp dem. Numera hör du inte så bra och lederna har blivit lite stela men fortfarande vid god vigör och med en glimt i ögat.

Valpar 2 veckor

30. mar, 2019

Tiden rusar iväg och valparna har redan hunnit bli 2 veckor. Dock äter och sover de mest hela tiden men de växer och verkar tillfreds med tillvaron. På samtliga valpar har nu ögonen börjat spricka upp, på en del lite mer och på andra lite mindre. Som alltid har samtliga valpar blå ögon i början men det ändrar sig med tiden och de får snart den mörka ögonfärg som de behåller resten av livet. Sedan en vecka tillbaka är vi tveksamma till att hane 2 verkligen är trefärgad utan att han egentligen är viltfärgad. Svårt att se redan vid födelsen då samtliga var så mörka men nu syns det att han är något brunare än de andra tre. Ska bli spännande att se framöver. Allt lugnt med både mor och barn i valplådan.

Nu är mars månad snart till ända och här har det varit lite upp och ner med både influensa, fem löptikar, en valpkull som fötts, en liten tremånaders valp samt en väldigt uppspelt hanhund men nu har allt börjat lugna ner sig och återgå till det normala. Denna helgen har vi avmaskarhelg för samtliga hundar utom småvalparna som står på tur nästa helg, då väntar även kloklippning för första gången för valparna. Det brukar aldrig vara några problem varken med avmaskning eller kloklippning. 

Valpar

26. mar, 2019

Valparna kom till världen i ottan den 16 mars och är redan 10 dagar. Allt gick bra och som den rutinerade och omtänksamma mor Gloria är så sköter hon valparna exemplarisk (vilket vi är tacksamma för då de tvåbenta åkte på någon form av influensa i veckan som gick och inte var på topp därav dålig uppdatering). 3 hanar och 1 tik kom till världen och alla är trefärgade och har lång svans. De vägde mellan 207-238 gram då de föddes och har nu mer än fördubblat sin födelsevikt och än så länge äter och sover de bara så aktivitetsnivån är lugn. Vi hoppas få ordning på vår kamera idag så vi kan uppdatera med mer aktuella bilder. Bilden är från samma dag de föddes.