Hera på utställning i Lidköping 6 maj.

21. jun, 2017

Länge sedan vi uppdaterade bloggen men livet tog time out i mitten av maj och ett par veckor framöver då vår yngsta dotter genomgick en omfattande och komplicerad käkoperation. Nu börjar vardagen återvända till gängse rutiner igen. Innan dess ställdes Hera ut på Internationella utställningen i Lidköping. Efter att ha gått runt lite i koppel och stått på bord dagen innan så kunde vi inte skryta med att vi lagt ner en massa tid på ringträning. Vi anlände till utställningen i god tid innan så Hera skulle få möjlighet att vänja sig vid miljön eftersom det var inomhus i den stora areanan och väldigt hög ljudnivå och folk och hundar överallt. Efter ett par varv runt inne i arenan ställde vi oss vid vår ring och väntade och väntade och väntade. Till slut blev det gårdshundarnas tur. Stor eloge till Hera som skötte sig exemplariskt, fullt fokus på handlern som var väldigt ringrostig samt att stå på bord inför domarens granskande öga och händer. Domaren gillade vad hon såg och Hera tilldelades Excellent. Glädjen var stor och därefter skyndade vi hem och glömde av allt vad fotografering heter så kortet togs flera veckor senare.

Dela den här sidan

Hera

31. mar, 2017

Idag har vi dubbla anledningar att fira dels fyller vår härliga PACO 12 år och dels har vi fått veta Heras HD resultat. I onsdag var vi och höftledsröntgade Hera och idag fick vi veta att hon har HD A.  Så i kväll kommer det att serveras något extra gott. Vi har även anmält Hera till utställningen i Lidköping den 6 maj.

Idag har vi dubbla anledningar att fira dels fyller vår härliga PACO 12 år och dels har vi fått veta Heras HD resultat. I onsdag var vi och höftledsröntgade Hera och idag fick vi veta att hon har HD A. Så i kväll kommer det att serveras något extra gott. Vi har även anmält Hera till utställningen i Lidköping den 6 maj.

PACO

31. mar, 2017

Idag fyller vår älskade PACO 12 år (2005-03-31). Inga superlativ i världen är tillräckliga för att beskriva dig eller göra dig rättvisa utan du är bara bäst. Idag är din dag och nu gör vi det bästa av den.

Idag fyller vår älskade PACO 12 år (2005-03-31). Inga superlativ i världen är tillräckliga för att beskriva dig eller göra dig rättvisa utan du är bara bäst. Idag är din dag och nu gör vi det bästa av den.

Betty

17. jan, 2017

I torsdags vaknade vi väldigt tidigt, redan halv fyra på morgon av att Betty inte mådde bra. Den senaste tiden har vi tyckt att hon har druckit mer vatten än vad hon brukar och blivit lite stel i bakbenen. Eftersom hon snart är tolv år och har haft lite sviktande hälsa under hösten så har vi uppfattat det som åldersrelaterat. Men som sagt med tanke på de symtomen och hur långt det är sedan hennes s.k löp så visade det sig vara livmoderinflammation. Och med en hund som nästan är tolv år och med i övrigt sviktande hälsa är operation inget alternativ utan medicinering är insatt och nu håller vi alla tummar vi kan för att det ska gå vägen och att hon ska bli bra. Hon har svarat väldigt bra på medicinen men vi får avvakta tills behandlingen är avslutat innan vi vet med säkerhet. Lilla hjärtat. Kortet är från april förra året. 

Löpperiod

17. jan, 2017

Under jul och nyår har ett antal av våra tikar löpt så nu vet vi med största säkerhet att Gloria kommer att löpa runt midsommar. Vi planerar att para henne då och om allt går enligt planerna föds valparna i månadsskiftet augusti/september. Hane ännu ej helt definitivt bestämd.