Höns i olika former

4. apr, 2016

Återigen har en helg avlöpt och valparna är nu drygt tre veckor. Nu händer det något nytt varje dygn, från att i fredags knappt kunna resa sig har de ikväll lyckats gå runt lite i valplådan. De nafsar i varandra och börjar så smått upptäcka sina kullsyskon. Denna helgen har de även bekantat sig med avmaskningsmedel och klotång vilket gick alldeles utmärkt.

Annars har helgen varit alltifrån luktfri. Storbonden som äger marken omkring oss har spridit hönsskit överallt runt om oss och lukten kan vara stickande o nästan frätande, men det får man räkna med när man bor på landet. Inget att säga om det, men när det inte endast är skit som sprids utan även kadaverdelar från döda hönor är det lite väl makabert. Hundarna är snabba ut i åkern och hämta dessa "delikatesser" men nyttiga är de defintivt inte. Vet inte hur många delar vi har plockat upp efter dem till deras förtret. Antar att dessa delar inte kommer regna bort som hönskiten och lukten gör utan vi lär nog få leva med spridda kadaverdelar ett bra tag framöver. Usch!!!

Dela den här sidan

2016-03-28

29. mar, 2016

Nu är påsken till ända och i år har påsken helt gått i hundarnas och hästarnas tecken. En fantastisk Göteborg Horse Show har ägt rum med världscupsfinaler i både dressyr och hoppning. Både SVT och GHS TV har satsat stort iår och sänt i stort sett varenda klass under hela helgen vilket har varit stor lycka för oss hästfantaster. I och med att vi tillbringat påsken hemma med hundar och valpar så har vi ändå kunnat följa tävlingarna i vardagsrummet. Däremellan har tiden spenderats i skogen med promenader och träning av kontaktövningar med de yngsta hundarna. I och med att vädret varit bra har dessutom hundarna kunnat vara ute så mycket de velat.

Valparna växer och ökar i vikt som förväntat, i lördags när de var två veckor hade alla öppnat sina ögon. De sover fortfarande större delen av tiden förutom när de äter vilket de gör väldigt ofta. Gloria lämnar dock valprummet och umgås med oss övriga lite längre stunder varje dag annars håller Paco henne sällskap och passar valparna. Det är många nyfikna ögon och nosar som vill ta del av de små liven men de får vänta ytterligare ett tag tycker Gloria. Att stå i dörren och titta på avstånd går bra.

2016-03-26

29. mar, 2016

Tikvalp

Tikvalp

2016-03-26

29. mar, 2016

Tikvalp

Tikvalp

2016-03-26

29. mar, 2016

Hanarna

Hanarna