Valpar 13 dgr

6. okt, 2019

Dela den här sidan

Mat

6. okt, 2019

Hungriga valpar

6. okt, 2019

Åland DOG SHOW 28 sept

29. sep, 2019

Fredagen den 27 september bar det iväg till Åland med Nellie och Lotta för att deltaga på den stora hundutställningen Åland Dog Show. Vi hade inga större förväntningar utan hoppades bara att de skulle finna sig i miljön och uppföra sig i ringen. Det var första inomhus utställningen för bägge två. När vi anlände på fredag kväll var Nellie valp och på lördagen när utställningen ägde rum hade hon blivit junior (junior blir man vid 9 mån och 1 dags ålder). Hon debuterade alltså på officiell utställning eftersom valpar inte ställs ut i officiella klasser.

Hon gjorde det med bravur, fick excellent och CK och när det var dags för konkurrensbedömningen blev hon bästa junior i rasen och därefter 2:a bästa tik i rasen och fick finskt reserv-cert. Vi är helt överväldigade efter denna fina utmärkelse. Så otroligt roligt.

Lotta ställdes i öppen klass och fick även hon excellent och CK och blev 4:dje bästa tik i rasen. Också det väldigt roligt.

Nu är matte, Lotta och Nellie åter hemma på gården och vardagen har återvänt. Men denna karamell kommer vi suga länge på. 

Tillägas kan att vi hade väldigt trevligt med vårt ressällskap som bestod av ytterligare 6 gårdshundar och 2 bearder collie med mattar. Vi hoppas det blir en återkommande tradition eftersom utställningen var väldigt välarrangerad och Åland så otroligt fint.

Valparna 6 dagar

29. sep, 2019