11. okt, 2021

Oktober och hösten är här

Nu har det hunnit gå över ett halvår sedan senaste inlägget. Mycket har hänt, den 20 maj föddes Nellies först kull, ett härligt gäng bestående av fyra hanar och en tik. Vid det här laget har alla flyttat och hunnit bo in sig hos sina nya familjer. 

Sommaren har avlöpt med mycket fokus på hundträning och den 24 juli var vi i Karlstad, där Cilla startade för första gången i eftersöksgrenar. Hon klarade det med bravur och är verkligen en arbetsvillig hund som älskar att få aktiveras. 

Vi har även hunnit med att delta på några hundutställningar där både Nellie och Stina har erhållit mycket bra omdömen.Det är väldigt trevligt att hundutställningarna har kommit igång så smått i efterdyningarna av pandemin och möjligheterna till både trevliga hundmöten och att få träffa likasinnade känns berikande. Som tur har det varit utomhusutställningar vilket gjort att man kunnat hålla avstånd. 

Vår gamleman fyllde för några veckor sedan 16 och ett halvt år, dock börjar ålder ta ut sin rätt, men så länge han får vara pigg och rörlig hänger han med.

Vi har så smått börjat planera för kommande kullar. Planen är att Lotta och Nellie förväntas få valpar 2022. Vi håller på att bekanta oss med de tilltänkta hanarna och försöker skaffa oss en så mångsidig bild av dem som det bara går. Det känns tryggare när man har möjligheten att få träffa dem vid ett flertal tillfällen i olika miljöer.